Världens smaker: Helgens smaker

2.19.2007

Helgens smaker

Helgen har varit helt underbar. Vi har experimenterat mycket i köket, med billiga ingredienser som dock är fräscha, nyttiga och goda. Zucchini, rödlök, torkade chilifrukter...

Här kommer ett enkelt men god recept på fyllda ungsbakade zucchini.

Fyllda zucchini (2 pers)

Lite köttfärs (jag hade redan lite köttfärs som blev över häromdagen)
2 zucchini
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten bit gullök
salt
oregano, mejram eller timjan
olivolja
rivet ost

Dela zucchinin på längden till 2 delar. Skrapa ut innehållet med en sked och fräs med köttfärsen. Koka upp lite vatten och förväll zucchinihalvorna i ca 5 min eller tills de är lite mjuka. Ta upp de från vattnet och ställ i en ugnsform. Värm ugnen i 175 grader.

Gör en enkel tomatsås med 2 tomater, vitlök, lök, salt och kryddor samt ev. lite socker om tomatsåsen är sur. Man kan köra allt i mixer och sedan koka såsen i ca 10 min. Späd ut med lite vatten.

Fyll zucchinihalvorna med köttfärs och häll över tomatsåsen, lite på själva zucchinin, resten vid sidan av. Toppa med lite rivet ost och baka i ugnen till osten är knaprig (ca 15-20 min).

Servera med ris eller potatismos.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: