Världens smaker: En underbar resa

3.05.2007

En underbar resa


Nu är vi hemma igen... efter en helt underbar vistelse i London. Jag förstår inte varför engelsk mat har fått så dåligt rykte! Allt vi smakade på i London var verkligen att rekommendera: fish & chips (vilka barnen åt flera gånger), äkta hamburgare lagade på plats, alla dessa otroliga korvar och pajer... ja, listan kan göras mycket lång! Dessutom är London en så internationell och kosmopolit stad att hela världens smaker finns faktiskt bara några kvarter bort.

Jag kom hem med två nya böcker: en om den medeltida maten i England, den andra om äkta engelsk mat. Nu för tiden verkar det som om att allt det här med 'fusion' och 'nyskapande' har taget den vanliga matens plats i vår värld. Men vanlig, hemlagad mat, med ingredienser man känner igen, utan konserveringsmedel och konstiga kemikalier är nog det bästa som finns.

Jag återkommer senare med mer om resan och lite tips om god måndagsmat!

2 kommentarer:

Helena sa...

Kom precis också hem från en resa från England och tyckte maten vi smakade där var jättegod! :) Vilken fin blogg du har, jag är väldigt intresserad av matkultur i olika länder i världen :)

Gabriela, the Food Lover! sa...

Helena, vad roligt att du hittade god mat i England! Och tack för feedbacken :-)