Världens smaker: Inspirerande snö

3.15.2007

Inspirerande snö

Karin i Jämtland har ett mycket inspirerande recept på glass man kan göra med snö! Påminner mig om de isbaserade glassarna man äter i Mexico sedan aztekernas tid; de brukade springa upp till de snötäckta vulkanerna som omringar Mexico City för att hämta färsk snö och isblockar som sedan smaksattes med olika fruktjuicer. Fortfarande kan man äta 'raspado', en 'skrapad' (man skrapar isblocket, därav namnet), på flera ställen i centrala Mexico, men nuförtiden är iset rent fruset dricksvatten, inte tusenåriga isblockar från vulkanerna Popocatépetl och Iztacihuatl.


2 kommentarer:

Karin W. sa...

Hej! Roligt att du har erfarenhet av "raspado". Det lär vara otroligt gott.

Här i Jämtland föll några centimeter nysnö i går natt. En bit kvar till vår alltså.

Gabriela, the Food Lover! sa...

Brrr. Det låter kallt! Jo, raspados är jättegoda. Skulle kunna försöka mig på att skrapa is här under sommaren ;-), nu är det för ruggigt för det med all regn och blåst.