Världens smaker: Dagens spaghetti

3.29.2007

Dagens spaghetti

Jag hade tur idag för min man lagade mat... han är otroligt duktig på allt som har att göra med pasta. Bägge flickorna åt jättemycket och även vi vuxna tyckte att denna variant på 'pasta al tonno' var mycket lyckad.

Pasta al tonno (6 hungriga personer)

ca 500 g. valfri pasta sort (vi brukar äta fullkornspasta nuförtiden men vilken sort som helst går bra)

2 burkar krossade tomater
1 burk tonfisk i vatten
1 liten gullök
1 dl mjölk
färsk oregano (4 kvistar)
färska basilikablad (8 blad)
olivolja
salt
socker

Hacka och fräs löken i olivolja. Kör de krossade tomaterna, löken, 1 msk socker, tonfisk, basilika och oregano i mixer. Värm lite olivolja i en kastrull och häll i tomatsåsen. Låt småkoka under lock i ca 30 min. Tillsätt mjölken och smaka av med salt. Under tiden kan du fixa en grön sallad och koka pastan!



Hemma har vi alltid färskrivet grana padano till alla våra pastarätter...


Mer om: , ,

2 kommentarer:

begpie stugots sa...

vad tillför mjölken?

Gabriela, the Food Lover! sa...

Hej begpie stugots,

mjölken bryter av tomatens surhet (det gör även sockret) och gör såsen lite mildare och krämigare. :-)