Världens smaker: Scipiones dröm

4.18.2007

Scipiones dröm

Min man fick lust att skapa en ny rätt med anjovis idag. Han använde de vanliga söta anjovisfiléerna vi har i Sverige och gjorde en mycket god pastarätt som jag tycker passar bra som förrätt.

'Il sogno di Scipione' (Scipiones dröm)

3 mellanstora tomater
1 liten burk anjovisfiléer
2 dl svarta oliver
1 tsk cayennepeppar eller annan malet chilli pulver
lite salt
1 dl olivolja
500 g. pasta


Grovhacka tomaterna, oliverna och anjovisfiléerna. Blanda i en skål med lite olivolja och chillipepparn. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Sila pastan. Häll pastan tillbaka i kastrullen och blanda i tomaterna, oliverna och anjovis. Värm 1 dl olivolja i en liten kastrull eller stekpanna tills den är riktig het. Häll över den heta olivoljan i pastan och blanda ordentligt. Smaka av ev. med salt. Servera med färskrivet grana padano eller parmesanost.

För att fånga upp saften och oljan passar en grövre pasta sort som penne rigate eller rigatoni.



Den blev en riktig hit till middagen idag!

Inga kommentarer: