Världens smaker: Kryddigt och gott i kylan

11.19.2007

Kryddigt och gott i kylan

Lite extra kryddor passar bra nu i vintermörkret. Häromdagen lagade jag en 'hitta-på' rätt som blev en stor succé här hemma: barnen åt som galningar och vi vuxna tyckte att det smakade extra gott med lite 'piquín' (mexikansk chillipulver) som är riktigt stark och god. Mer och chilli kan du läsa här!



Kyckling med ris och kanel (1 pers):

1 Kycklingbröst
1 port. kokt ris (det går bra med överblivet ris)
1 dl. kokta kikärtor
gröna bönor i valfri mängd
lök
vitlök
1 krm. malet kanel
1 krm. maled ingefära
salt
olja

Dela kycklingbröstet i mindre bitar. Strimla löken och finhacka vitlöken. Fräs kycklingbitarna, löken och vitlöken i lite olja. Tillsätt kryddorna och blanda väl. Låt steka under lock i ca. 5-7 min. Blanda i kikärtorna och stek i ytterligare ett par min. Blanda ner riset och bönorna och rör om ordentligt men varsamt. Smaka av med salt om det behövs. Strö över lite sesamfrön och du har lust!

Någon form av yoghurtblanding, t ex tsatziki, och pitabröd som kan värmas straxt före servering passar bra till denna rätt.

Mer om: , , , ,

3 kommentarer:

annamaria sa...

Låter väldigt gott! Enkelt och smidigt. Perfekt att göra av restmat också. efter att kikat lite hos dig så inser jag att bönor och ärtor är något jag bli bättre på att använda! tack för tipsen.

Anonym sa...

Kan du inte komma o laga mat hemma hos oss också:) Bra mat tips

Karin sa...

Åh! Det här lät spännande! Roliga smaker på en enkel råvara. Måste klart testas! Trevlig blogg förresten! Välkommen in till mig :)